Fylling av tann er en form for reparasjon og erstatning.

Behandlingen går ut på  å reparere skader på tennene, for eksempel hull eller sprekker.
Formålet med en tannfylling er å gjenopprette tannens form og funksjon, samt å forhindre at skaden forverres og at tannen blir betent eller smertefull.

Kompositt er et materiale som ligner på plast og som kan males til å matche tannfargen din. Dette materialet har vist seg å være holdbart og estetisk tilfredsstillende, og det er et godt valg for fyllinger.

Det finnes ulike typer tannfyllematerialer og tannlegen din vil velge det materialet som passer best for deg avhengig av skadens størrelse og beliggenhet, og av dine ønsker og behov.

Før tannlegen setter inn en tannfylling, vil han eller hun først fjerne eventuelt skadet del og rengjøre området rundt tannen. Deretter vil tannlegen forme og tilpasse tannfyllingen og sette den inn i tannen. Til slutt vil tannlegen polere tannen slik at den ser naturlig ut og føles glatt.

Hvis du har behov for en tannfylling, bør du kontakte tannlegen din for å få råd og behandling. Tannfyllebehandling er en vanlig og sikker behandling som kan bidra til å bevare tannhelsen din og hindre videre skader på tennene.

Tannfyllinger kan falle ut av ulike årsaker. En fylling kan knekke eller løsne fordi:

  • Du tygger for hardt
  • Det finnes hull i tannen der du har fylling
  • Du gnisser tennene