Tannbro

En tannbro erstatter tann/tenner som har gått tapt av forskjellige årsaker.

Det finnes noen tegn som kan indikere at du trenger en tannbro. Hvis du har mistet en tann eller har en tann som er så skadet at den ikke kan repareres, kan en tannbro være en god løsning for å erstatte den tapte tannen og holde de andre tenner på plass.

For å lage bro må nabotennene brukes som forankring. De tennene som brukes som bropilar slipes ned før det tas avtrykk.

Det finnes flere ulike materialer som kan brukes til å lage en tannbro. De vanligste materialene inkluderer:

  • Porselen: Porselen er et hardt, gjennomsiktig materiale som ligner på emalje og gir en naturlig, estetisk finish. Porselen er også pålitelig og holdbart, og kan vare i mange år med riktig vedlikehold.
  • Gull: Gull er et mykt, men holdbart materiale som er lett å forme og tilpasse. Gull tannbroer kan være mer økonomiske enn porselen tannbroer, men kan ikke se så naturlig ut som porselen.
  • Kobber-nikel-legering: Kobber-nikel-legeringer er et billigere alternativ til gull og porselen, men er ikke like holdbare og kan lett miste sin glans over tid.
  • Akryl: Akryl er et mykt, men holdbart materiale som brukes ofte til midlertidige tannbroer. Akryl tannbroer er billigere enn de andre materialene, men er ikke like holdbare og kan lett miste sin form og glans over tid.

Hva som er det beste materialet for din tannbro avhenger av dine individuelle behov og ønsker, samt tannlegens anbefalinger.
Det kan være lurt å diskutere fordeler og ulemper med de ulike materialene med tannlegen før du bestemmer deg for hva du vil ha.